Golfbagar
Den stora variationen av golfbagar härrör från det faktum att alla golfare har en något annorlunda stil och nivå på sin golf. Nästan alla moderna golfbagar är gjorda av lätt syntetmaterial och har klubbavdelare och utöver en stor sidoficka flera extra fickor.
 
Golfbagar delas in i 3 olika kategorier:
Bärbag är lättare bagar för de golfare som g...
Den stora variationen av golfbagar härrör från det faktum att alla golfare har en något annorlunda stil och nivå på sin golf. Nästan alla moderna golfbagar är gjorda av lätt syntetmaterial och har klubbavdelare och utöver en stor sidoficka flera extra fickor.
 
Golfbagar delas in i 3 olika kategorier:
Bärbag är lättare bagar för de golfare som går på banan, vagnbagar är utformade för att passa enkelt på en golfvagn/golfbil, och staffbagar används av proffs som behöver gott om plats för sin utrustning.
Bärbag har inbyggda ben som tillåter dem att stå på marken när du slår. En bra bärbag väger 3 kilo eller mindre. Det gör att du kan gå från hål till hål utan att trötta ut dig. En viktig funktion på en bärbag är dess axelrem . En bred, bekväm rem gör bagen mycket lättare att bära. 
Vagnbagen väger ungefär som en bärbag och är i allmänhet utformade för att ligga bra på just vagn. Att de ibland väger mer är ett resultat av de större, och till antalet fler fickor som bagen har. Tänk på att välja en modell som passar på din vagn så att dina fack ej döljs av vagnens konstruktion. Det gör att du har lätt tillgång till alla dina prylar . Många nya golfbagar har funktioner som löstagbara kylfack, externa bollfack etc. 
Staffbagar är stora nog att rymma allt ett proffs behöver. Staff bagar är ofta gjorda av läder och har stora fickor. De har plats för en full uppsättning av 14 golfklubbor. Med all utrustning, kan en staff bag bli ganska tung, så du kanske vill överväga att hitta en god vän som är villig att vara din caddie ....
Du får vad du betalar för i en golfbag. Ofta är de små detaljerna som gör hela skillnaden i både pris och kvalitet. Bra dragkedjor, en konstruktion som osar kvalitet, bekväma axelband och välplacerade tillbehör bidrar till kostnaden, och bidrar till livslängden på din golfbag. 
Skydda din bag på utlandssemestern
Om du planerar att resa mycket, se till att införskaffa ett resefodral direkt. Alla stora golfmärken har sina egna resefodral men du kan köpa ett neutralt resefodral där din bag oavsett märke passar. Se till att fodralet har hjul, ett par extra fickor samt att du kan spänna fast bagen invändigt.
Förvaring av din golfbag
Förvara din golfbag på en sval och torr plats, borta från solen. För mycket exponering för solljus kommer att göra nylon svaga och sköra, och att färgen bleknar. Dessutom kan det vara klokt att köpa ett golfparaply för att skydda din väska under dessa oväntade stormar.
Mer

Golfbagar Det finns inga produkter i den här kategorin.

Underkategorier

 • Bärbagar

  Bärbag väljer du om söker än mer motion av ditt spel än vad själva promenaden i sig ger. Fördelarna är många då du kan gå vilken väg du vill på banan och ställa din utrustning nästan var som helst utan att någon höjer ett ögonbryn. Alla bärbagar idag har stödben för smidigast placering av din bag och du slipper huka dej ner för att plocka upp selet. Var noga med i valet av bag vilken fackindelning dels för dina klubbor men även för dina tillhörigheter du föredrar. Det låter alltid bra med stora väl tilltagna fack men tänk på att detta gör att bagen blir tyngre och därmed större påfrestning på både dej själv och bagen.

 • Vagnbagar

  Vagnbagar utvecklas mer och mer för varje år. Förutom gott om fack finns det 2 faktorer idag som främst spelar in: Dels att bagen har 14-dividers från topp till botten dvs att klubborna hålls åtskiljda hela vägen ner i bagen. Detta skapar bättre ordning och gör att dina dyrgripar håller skickat längre tid. Dels har vattentäta bagar fått en enorm uppsving senare år. Förutom att de håller vattnet borta ges bagens färg en längre levnadstid eftersom materialen i sig stöter bort vatten som annars bleker en bag normalt. 

 • Pencil bags

  Pencilbagen är det suveräna komplementet till en fullstor vagn- eller bärbag. Du får plats med 6-8 klubbor, lite bollar, en handske och en vindjacka för kyliga kvällar. Pencilbagen inbjuder till snabbare och på många sätt bättre golf eftersom du lär känna dina klubbor bättre när du ej har så många att välja på. 

 • Staffbagar

  Golfens grande luxe! En tourbag, en staffbag, en skinnbag - kärt barn har många namn. Det är bagarna du ser på TV och de ser alltid så lyxiga ut där de står och tronar för sig själva och bara framhäver golfarens excellens. Tänk bara på att det ingår tyvärr ingen caddie som bär bagen åt dej och den här typen av bagar ligger dåligt på 9 av 10 golfvagnar som säljs på marknaden idag.