Produkter Det finns inga produkter i den här kategorin.

Underkategorier

 • Avståndsmätare

  Någonsin velat veta exakt var dina bollar bör hamna och vilka längder som krävs för att spela taktiskt rätt? Då behöver du en avståndsmätare, antingen en GPS-klocka eller GPS-system som använder satellitsystem för att visa dig var på banan du är. Genom att använda en avståndsmätare kan du enkelt mäta avstånd till hinder och flaggan och därmed snabbare och mer exakt bestämma klubbval.  

  GPS-klocka, handhållen GPS eller golfkikare?

  Avståndsmätare används i golf för att hjälpa spelaren att exakt bestämma avståndet till vissa fasta punkter på en golfbana, till exempel green eller olika hinder. Det finns alternativ för din smartphone s k appar man kan ladda ner - nackdelen med dessa är dels batteritiden i din mobil men främst att de sällan uppdateras och därför kan vissa upp till 7-10 meter fel. Alla typer av golfare har nytta av avståndsmätare. Vet man tex ej hur långt man slår sen innan kan avståndsmätaren hjälpa dej komma underfund med dina längder och du kan snabbare komma fram till rätt klubba vid varje slag. 

  Laser avståndsmätare är en teknik som inte kräver någon bandata eller GPS-hårdvaran. Golfkikare/lasermätare är något mer omständliga i användandet och kräver mer av spelaren. För vardagsgolfaren som söker det enklaste av sin avståndsmätare är en handhållen GPS eller golfklocka rätt alternativ.

  Prova dej fram till rätt avståndsmätare. Hos Kalmargolfbutik.se får du alltid låna och prova de alternativ du funderar över för att nå rätt beslut. Skicka oss ett mail vilken modell du söker så ser vi till att den finns för utlåning när du kommer: info@kalmargolfbutik.se

 • Diverse

  Kalmar Golfbutik har ett brett utbud av golftillbehör och viktiga verktyg för att komplettera och stödja ditt golfspel. Håll din bag och klubbor i bästa skick med våra tillbehör! Kalmargolfbutik.se har hundratals av de senaste tillbehören för att hjälpa dig att behålla dina klubbor, förbättra din sving, och göra din upplevelse perfekt oavsett var och hur du spelar.

  Vi har ett brett utbud av leverantörer för att du skall kunna välja fritt i sortimentet utan att styras likt märkesbundna kedjor. Vi erbjuder ett sortiment oavsett säsong där du kan köpa böcker att förkovra dej i vintertid, tillbehör till din nyinköpta vagn eller varför inte tillbehör till en stundande utlandsresa innehållandes golfspel. Vi hjälper dej alltid på vägen och hittar du ej det du söker finns vi under öppettider på 0480-490505 och dygnet runt:info@kalmargolfbutik.se

 • Golfbagar
  Den stora variationen av golfbagar härrör från det faktum att alla golfare har en något annorlunda stil och nivå på sin golf. Nästan alla moderna golfbagar är gjorda av lätt syntetmaterial och har klubbavdelare och utöver en stor sidoficka flera extra fickor.
   
  Golfbagar delas in i 3 olika kategorier:
  Bärbag är lättare bagar för de golfare som går på banan, vagnbagar är utformade för att passa enkelt på en golfvagn/golfbil, och staffbagar används av proffs som behöver gott om plats för sin utrustning.
  Bärbag har inbyggda ben som tillåter dem att stå på marken när du slår. En bra bärbag väger 3 kilo eller mindre. Det gör att du kan gå från hål till hål utan att trötta ut dig. En viktig funktion på en bärbag är dess axelrem . En bred, bekväm rem gör bagen mycket lättare att bära. 
  Vagnbagen väger ungefär som en bärbag och är i allmänhet utformade för att ligga bra på just vagn. Att de ibland väger mer är ett resultat av de större, och till antalet fler fickor som bagen har. Tänk på att välja en modell som passar på din vagn så att dina fack ej döljs av vagnens konstruktion. Det gör att du har lätt tillgång till alla dina prylar . Många nya golfbagar har funktioner som löstagbara kylfack, externa bollfack etc. 
  Staffbagar är stora nog att rymma allt ett proffs behöver. Staff bagar är ofta gjorda av läder och har stora fickor. De har plats för en full uppsättning av 14 golfklubbor. Med all utrustning, kan en staff bag bli ganska tung, så du kanske vill överväga att hitta en god vän som är villig att vara din caddie ....
  Du får vad du betalar för i en golfbag. Ofta är de små detaljerna som gör hela skillnaden i både pris och kvalitet. Bra dragkedjor, en konstruktion som osar kvalitet, bekväma axelband och välplacerade tillbehör bidrar till kostnaden, och bidrar till livslängden på din golfbag. 
  Skydda din bag på utlandssemestern
  Om du planerar att resa mycket, se till att införskaffa ett resefodral direkt. Alla stora golfmärken har sina egna resefodral men du kan köpa ett neutralt resefodral där din bag oavsett märke passar. Se till att fodralet har hjul, ett par extra fickor samt att du kan spänna fast bagen invändigt.
  Förvaring av din golfbag
  Förvara din golfbag på en sval och torr plats, borta från solen. För mycket exponering för solljus kommer att göra nylon svaga och sköra, och att färgen bleknar. Dessutom kan det vara klokt att köpa ett golfparaply för att skydda din väska under dessa oväntade stormar.
 • Golfbollar
  Kalmar Golfbutik lagerför ett brett sortiment av golfbollar, inklusive Titleist, Callaway & Bridgestone. Vi har även billiga golfbollar, perfekt för golfare med en stramare budget, samt färgade golfbollar och golfbollar utformade för kvinnliga golfare, så vad du än behöver, kolla Golfbutik.se! Golfbollar utgör en viktig del av ditt spel - det är den enda utrustning du använder i varje slag på banan!
  Vilken golfboll skall man välja?
  Det finns inget som säger att enbart för att en boll funkar för din vän eller väninnan kommer den även passa dej. Alla bollar har olika egenskaper beroende av svinghastighet, approach angle, höjd och skruv på dina slag. Testa dej fram och ta hjälp av din pro eller kontakta oss så hjälper vi dej. Vi har över 25 års erfarenhet av golfbollar och hur golfbollen utvecklats fram till idag. info@kalmargolfbutik.se
  Lär dej mer om golfbollar
  Lyssna nedan på vad han har att säga om val av golfbollar i detta klipp från Youtube. En boll som Pro V1 som är oerhört mjuk och skön för inspelslag och puttning, har en för hård kärna för många med lägre svinghastighet varför de ej orkar komprimera bollen för maximal effekt i bollträff. Vill man spela en boll av tour-mått titta tex på Bridgestone 330-RX som har egenskaperna av en Pro V1 runt green men med mjukare kärna ger den mer längd och rakare slag eftersom den komprimeras lättare i bollträff.  
 • Golfklubbor
  Kalmargolfbutik.se lagerför ett brett utbud av golfklubbor som passar alla behov. Våra golfklubbor är perfekta både för någon som just har börjat eller har spelat i flera år. Vi levererar även ett stort utbud av golfklubbor för vänsterhänta spelare, damer och juniorer, vilket gör att vi kan leverera golfklubbor till toppkvalité för alla. 

  Att välja rätt golfklubbor 
  Att välja rätt golfklubbor för just din storlek, styrka och speltyp är en av de viktigaste faktorerna för golfare. Välj därför att investera i en bra uppsättning klubbor som matchar din förmåga vilket kommer att spela en stor roll för ditt spel ute på golfbanan. Några viktiga faktorer att tänka på när du väljer golfklubbor är saker såsom tjocklek på greppet, loft/vinkel på golfklubban, klubbhuvudet samt flexibilitet och längden på skaftet. Längre golfare kan till exempel behöva en längre golfklubba för att hjälpa dem få mer kontroll.
 • Golfskor
  Golfskor är en klar fördel eftersom de är utformade att klara långa dagar på banan, stabila i både sving och promenadrörelse och vattentäta. Med golfskor kan du förbättra ditt spel. Det finns flera typer och stilar, men du vill ha golfskor som passar, är bekväma och som fungerar oavsett tidpunkt på golfsäsongen.
  Tänk på att prova igenom flera märken av golfskor. En gympasko-modell kan ofta upplevas som skön men klarar den av dina krav på stabilitet och tyngd för skon? I en välsorterad butik som Golfbutik.se med personal som spenderat hela sina liv på en golfbana så vet du att dina tankar och mål med din golf värdesätts så att du får rätt golfsko direkt. 
  Är det en golfsko med softspikes (spikar) eller en spikeless-modell du söker. Alla märken idag har spikeless-modeller i olika prisklasser. Spikeless är ypperligt för de flesta förhållanden men tänk på att en golfsko med softspikes alltid ger bättre fäste så länge du sköter dem och byter till sina softspikes minst en gång per säsong.
  Tumregeln för hållbarheten på ett par golfskor avgörs av hur mycket golf du spelar dvs hur ofta de används. Vill du att dina skor skall håll dubbelt så länge upp till 3 ggr så länge bör du investera i ett par golfskor till. Då tillåts dina skor "vila sej i form" och är mer redo för en ny runda än att du tar på dej dem lätt fuktiga inför en ny runda. Att ha minst 2 par golfskor är något som verkligen lönar sej i längden.
  Observera att de skor som säljs på sidan har medium läst om inte annat anges eller flera alternativ ges vid köp. Fundera på vilken typ av sko som passar dej till vardags - den lär vara en bra utgångspunkt även vid köp av golfsko. Kortfattat kan man säga att Ecco har en något bredare läst framförallt framme vid tårna medan ett märke som Footjoy är smalare om du ej väljer bred läst. Adidas föredras av spelare med smalare fötter och vill du ha maximal komfort men ändå ej tumma på stabiliteten väljer du Nike eller Puma.
 • Golftillbehör

  Golf är som många andra sporter översållat med nödvändiga och mindre användbara tillbehör. 
  Om du behöver golftillbehör för utbildning eller en runda golf så har vi allt du behöver här! Vi har ett imponerande urval av golftillbehör som inkluderar paraplyer, peggar, regnöverdrag och GPS-system som hjälper dig att navigera dig runt på banan! 

  Vi kan även hjälpa dej som företagare att enkelt nå ut med ditt namn och ditt budskap genom att profilera dej via golftillbehör. Vi hjälper dej hela vägen och allt du behöver göra är att vänta 1-3 veckor på din leverans och du står redo på banan med golftillbehör som lyser om din profil och vem du är! Mailkontakt: logo@kalmargolfbutik.se

 • Kläder
  Golfare i dag har fördelen av de moderna material som används i kläder. Titta på de tekniska framstegen i tyget när du väljer kläder som är på modet. En stor del av golfkläder på marknaden idag är fukttransporterande för att hålla dig torr, samtidigt som de filtrerar luften för att hålla dig sval. Ett annat inslag i golfkläder är strykfria plagg, så att du ser lika fräsch på 18: e hålet som du gjorde på första hålet.
  Golfkläder håller extremt hög kvalitet och lång hållbarhet
  Golfkläder finns i alla prisklasser - tänk dock på att det finns anledning att lägga till någon krona då plaggen oftast håller flera säsonger och ser fräscha ut till den dag du helt enkelt ledsnat på dem.
  Damkläder vs Herrkläder
  Kvinnor söker fashionabla golfkläder med en rymlig passform eller stretch-material för att möjliggöra en fullständig golf sving. Även shorts, långbyxor och capri-längd på byxor är på modet. Den populära golfkjolen med rymliga fickor och en innerbyxa gör sej bra i alla sammanhang - även utanför golfen. Många söker koordinerade golf kläder som inkluderar en matchande väst eller lätt jacka tillsammans med en golf skjorta och byxor, shorts eller kjol. Solskydd och hattar, solglasögon, bälten och väskor är tillbehör kvinnor gärna använder på banan.
  Manliga golfare vill gärna bära en tröja med krage. De färgglada alternativen sticker ut men det är främst funktionen som stretch och vindtätt som är signum för golfkläder idag. Vissa tycker om att ha excentriska färger och mönster som argyle som en hyllning till traditionen, tillsammans med stickade koftor och tvåfärgade skor. För kyligare inslag i sitt golfspel är den stickade vindtröjan eller västen oerhört populär.
 • Träning

  Vi hjälper dej nå dina uppsatta mål! Med förflutet som spelare på olika tourer och utbildning inom PGA världen över förstår vi behovet av träning. Vi har svaren och tillbehören för att din träning skall ge resultat. Maila oss gärna frågor angående din träning så återkommer vi snabbt med ett konstruktivt svar:

  PGA Club Professional Ludvig Fornell ludde@kalmargolfbutik.se

  Vad behövs för att stimulera din träning inom golf?

  Träningshjälpmedel i golf kan hjälpa till med varje aspekt av ditt spel, oavsett om du vill förbättra din golfsving eller bara öva på att sätta bollen i hål. Förbättra din sving och sänk din score. Träningsredskap för golf är bättre än någonsin tidigare. Du kan enkelt mäta avstånd, hastighet, frekvens etc - Börja idag och se resultat! Kalmar Golfbutik har allt - svinghjälpmedel, nät, mattor, puttinggreens, fitness hjälpmedel och mer. 

 • Golfvagnar
  En hel dag på golfbanan med bagen fastspänd på ryggen när du strövar upp och ner på en kuperad golfbana kommer att ta en hel del uthållighet ur kroppen, och det innan du ens nått hålet! 
  För att säkerställa att din energi inte tryter för mycket erbjuder Golfbutik.se ett fantastiskt utbud av elektriska och manuella golfvagnar, inklusive Clic gear, iCart, Motocaddy och PowerBug för att nämna några.
  Vilken sorts golfvagn ska man ha?
  Vilken typ av golfvagn du söker är avhållt tiden och ambitionen du lägger på din golf. Spelar du några enstaka tillfällen kan säkert en enklare golfvagn räcka. Däremot om du lägger större delen av din fritid på golfbanan krävs en robust vagn med lång livstid. Prova gärna en god väns vagn innan köp. Saker du bör fundera över för att bli så nöjd du kan med din golfvagn är om du nöjer dej med fotbroms eller vill ha handbroms, är paraplyhållare, mugghållare och liknande användbara tillbehör inkluderat i priset på golfvagnen eller tillkommer dessa (ofta en prisökning på +500 kronor), har golfvagnen dubbla kullager av metall eller är det plast (plasten eroderas snabbt).
  Massiva hjul är att föredra även om pumpade hjul rullar snabbare. Handbroms är att föredra om din hemmabana är kuperad eller blåsig då bromsen används vid varje slag. Det sista du vill är att se din vagn segla ner i närmsta vattenhinder...                                                                                                                 
 • Presentkort

  Ett presentkort är den perfekta presenten att både ge bort och få. Du slipper fundera vad du ska köpa och mottagaren kan välja exakt vad denna vill ha. Många butiker säljer presentkort som går att lösa in som betalning eller delbetalning av produkter i deras butiker, många webbutiker säljer också presentkort som man löser in med hjälp av en kod eller liknande i betalningsförfarandet.

  Presentkort fungerar även utmärkt som en akutgåva, kom du precis på att syrran fyller år idag? Kanske glömt bort mors dag eller fars dag? 

 • Begagnat

  Kalmar Golfbutik byter in begagnade klubbor vid nyköp. Dessa klubbor säljs vidare i butik och på hemsidan. Du hittar en 10-gradig skala på skicket på klubborna samt och tillbehör som headcover ingår.

 • Custom-set

  Vi gör utprovningar i Trackman i butiken på 8 olika märken. Tid bokas enklast direkt på hemsidan (se tidsbokning) eller via telefon. 

  På teknisk nivå kan Custom Fitting göra att låghandikapp-are och proffs får en mer effektiv sving med skaft som är anpassade till deras svinghastighet och tempo.

  Spelare med högre handikapp kan dra nytta av justeringar av lie-vinkel och skaft för att komma till rätta med svingfel som alltid kommer tillbaka. De som håller på att förbättra sig och nybörjare behöver utrustning som passar bra för att stimulera en korrekt stans, grunden till ett solitt spel.