Vad våra kunder säger

Recensioner

Annons

Annons

CUSTOM FITTING I TRACKMAN

Custom Fitting är en process där golfutrustning anpassas till en individs unika behov. Custom Fitting kan användas för att nå många olika mål:

•  anpassning till en spelares fysiska dimensioner (längre/kortare/stora händer etc.)
•  reducering av påverkan av en konsekvent, felaktig sving 
•  för att stimulera till rätt teknik
•  för att eliminera ett specifikt slag
•  för att se till att klubbhuvudet är rätvinkligt mot bollbanan vid träff oftare än om spelaren använde standardutrustning

VEM BEHÖVER CUSTOM FITTING?

På teknisk nivå kan Custom Fitting göra att låghandikapp-are och proffs får en mer effektiv sving med skaft som är anpassade till deras svinghastighet och tempo.

Spelare med högre handikapp kan dra nytta av justeringar av lie-vinkel och skaft för att komma till rätta med svingfel som alltid kommer tillbaka. De som håller på att förbättra sig och nybörjare behöver utrustning som passar bra för att stimulera en korrekt stans, grunden till ett solitt spel.

HUR GÅR UTPROVNINGEN TILL?

Vi startar med mätning av kunden för att få fram rätt greppstorlek, rätt lie och längd. Vi använder även en så kallad launch monitor som även ger spinntal på bollen, klubbans och bollens hastighet.

1. För att göra en optimal customfitting är det givetvis viktigt att studera svingen. Detta gör vi i simulatorn.
Här kollar man kundens sving och bollflykt. Efter ett antal bollar så har man en klar bild av kundens spelstandard och behov.

2. I vår simulator har man tillgång till en mängd olika klubbor med olika skaft, lie, grepp och längd. Här kan man då ta fram en klubba som skall ha den specifikation som vi kommit fram till. Genom att testa både de egna gamla klubborna och den nya anpassade klubban, kan kunden verkligen känna och se vilken skillnad det kan bli.

3. Så är det dags att göra en ”game fitting”. Nu har man en klar bild av kundens behov vad som gäller antal klubbor och uppsättning. Att välja antal metalwoods, hybrider, järnklubbor och wedgar är en viktig del i vår ”game fitting”. Vårt råd gör att kunden inte behöver köpa klubbor som man kanske sedan inte behöver.

4. Om kunden nu inte är någon standard golfare, så får kunden sina nya klubbor tillverkade på klubbtillverkarens fabrik efter utmätta mått. 

Du som köper klubbor i butiken får givetvis denna custom fitting inkluderat i slutpriset (dvs utan kostnad). En utprovning kostar 500 kr för järnset och 800 kr för komplett set. Pengarna erhålls som värdebevis om köp ej sker direkt (dvs utprovningen ingår i köp) - detta värdebevis kan även användas för att inhandla andra varor i butiken. Vid köp av reaklubbor tillkommer kostnad för utprovning oavsett

 

Boka tid i butiken eller ring 070-453 59 78 
Eller så mailar du till ludde@golfbutik.se

Right Bannner1